Skip to main content

Systemisch werken op scholen

Ieder woord wat eraan gegeven wordt, doet het wezen ervan te kort

Familieopstellingen

Het werken met familieopstellingen maakt de onbewuste dynamiek zichtbaar. Het kan als je terecht komt in helende opstellingen ook je leven transformeren.

Familieopstellingen wat is dat nou?

De naam Familieopstellingen zet echter vele mensen op het verkeerde been: je werkt niet met je échte familieleden! Dat doe je wel met bijvoorbeeld Systeemtherapie. Overigens is familieopstellingen een techniek of methodiek die meerdere werkvormen kent. Het maakt de 'onderstroom' zichtbaar én vooral tastbaar in een systeem: een relatie, een gezin, een individu, een organisatie. Familieopstellingen geven inzicht, je ontwikkelt handvatten en tools om zaken in je leven, die je vasthouden of beperken, werkelijk te veranderen.

Jouw leven kan alleen maar beter worden als je jezelf leert kennen, als je weet wie je bent en ballast kunt loslaten.

Wat zijn mogelijke vragen voor een opstelling?

 • Ik worstel met steeds terugkerende gevoelens. Hoe kom ik hieruit?
 • Hoe ga ik om met emoties of stress?
 • Waarom sta ik niet in mijn kracht?
 • Ik heb chronische, onverklaarbare klachten. Wat kan ik doen?
 • Waarom is grenzen stellen voor mij zo lastig?
 • Waarom voel ik mij verantwoordelijk voor alles en iedereen?
 • Hoe kan ik mijn probleemoplossend vermogen verbeteren?
 • Wat houdt mij tegen mijn juiste positie of plek in te nemen?
 • Mijn partner en ik trekken aan en stoten af. Hoe dit te doorbreken?
 • Waarom loop ik steeds tegen dezelfde problemen aan

Heb jij vragen over wat je wil opstellen?

Familieopstellingen bij EVBalans

Wat is jou systeem?

Als mens ben jij een systeem, geboren uit vader en moeder dat ook een systeem vormt, wel of niet met broers en zussen. Of werkend in een team of organisatie die ook een systeem is! We bevinden ons continu in één of meerdere systemen die elk hun eigen dynamiek hebben en waar we telkens een verschillende energie kunnen ervaren. Door als vraagsteller of representant deel te nemen aan familieopstellingen wordt je onderdeel van het aanwezige systeem. 

Wat is het wetende veld.

De verklaring voor deze 'competentie om te voelen' wordt toegekend aan het 'wetende veld'. In natuurkundige kringen wordt deze ook wel benoemd als 'universele, 'kosmische energie', morfogenetisch, of 'morfische velden' zoals Rupert Sheldrake deze noemt. 

Hierdoor krijg je als deelnemer diepe inzichten in het 'waarom' en 'waardoor' bepaald gedrag, patronen of blokkades zich in jou manifesteren. 

Je zoekt wellicht als eerste naar 'hoe?' je van problemen af kunt komen die je ervaart. De werkelijke vraag die we onszelf daarbij mogen stellen is 'waarom heb ik dit probleem?' In dat geval laat je zien dat je eigen verantwoordelijkheid wilt nemen voor datgene dat je vasthoudt of blokkeert. 

Wat blokkeert jou?

Rationeel wil elk mens vanuit het 'denken' bij voorkeur pragmatische oplossingen horen voor datgene dat je ervaart als blokkade of ziekte. Daarom consulteren we artsen, therapeuten, coaches, volgen we trainingen of huren adviseurs in om ons de weg te wijzen. In veel gevallen zijn deze niet in staat om de oorzaak van problemen, vraagstukken of ziekten werkelijk op te lossen. Dat kun je alleen zelf! Professionele hulp of medicatie kan jou te allen tijde alleen maar ondersteunen om je zelf-genezend-vermogen aan te spreken. De snelste en meest indringende wijze om diepe inzichten te verkrijgen is naast vormen van hypnose; het doen, ervaren en ondergaan van familieopstellingen. 

Helen in een groepsopstelling?

Het is verbindend en helend om met een groep opstellingen te doen. Niet alleen je eigen patronen worden helder, maar er wordt ook zichtbaar dat dit universele patronen zijn die voor veel andere mensen thema’s zijn om uit te werken waardoor het bewustzijn groeit.  Je voelt dat je niet alleen staat maar dat je onderdeel bent van iets groters. 

"Samen delen is letterlijk samen helen"

Individuele life opstelling

Individuele life opstelling met vloerankers/ poppetjes

 • 1,5 uur inclusief intake
 • opstelling met vloerankers
 • nazorg

Kosten: € 125,00 (excl. btw)

Individueel coaching traject

Omvat intakegesprek met 3 coach gesprekken van 1,5 uur met een opstelling.

 • 1 intakegesprek
 • 3 coachgesprekken

Kosten: € 465,-

Online opstelling

Online opstelling met poppetjes van een uur

Kosten € 75,00


Aanmelden voor een groepsopstelling?

Jouw investering life opstelling 4 uur
Vraagsteller €125,-
Representant € 35-
Inclusief koffie, thee, water

Alle bedragen zijn inclusief BTW

Vergoed door zorgverzekeraar
Kosten voor familieopstellingen worden deels vergoed door de zorgverzekeraar uit de Alternatieve middelen, voor meer informatie verwijs ik je graag naar je eigen zorg verzekeraar.

Betalingsvoorwaarden
Annuleren, verzetten of vergeten van een sessie kan kosteloos tot uiterlijk 24 uur vóór de gemaakte afspraak. Daarna zal de gehele sessie in rekening worden gebracht