Skip to main content

Reviews

Wat anderen zeggen over EVBalans

Els Jacobs

In 2023 mocht ik als mantelzorger mijn vriend Ruben en zijn echtgenote bijstaan tijdens zijn ziekteproces ALS

Testimonial 12 januari 2024 In 2023 mocht ik als mantelzorger mijn vriend Ruben en zijn echtgenote bijstaan tijdens zijn ziekteproces ALS. Helaas is de diagnose van deze ziekte ook meteen het doodvonnis, dus vanaf februari tot aan zijn overlijden konden wij alleen maar met lede ogen aanzien hoe hij steeds verder achteruit ging.

Na een aantal maanden werd de zorgbehoefte van Ruben groter, en als gevolg van de falende zorgverlening in Nederland stonden hij en zijn vrouw er telkens alleen voor. Mijn aanwezigheid bij hen werd frequenter, en de te bieden zorg steeds intensiever. Door de ziekte was het natuurlijk al die tijd bekend dat Ruben zou overlijden. Door die wetenschap en mijn intensievere betrokkenheid heb ik dan ook in juli al contact gezocht met Elly Vroegh van EV Balans. Tijdens het intakegesprek voelde het meteen goed, ze is ervaren, geschoold en kan heel goed de vinger op de zere plek leggen.

Elly's ontwikkeling staat niet stil, ze bekwaamt zich op steeds meer vlakken van mentale hulpverlening en volgt daarover continu opleidingen. Inmiddels heeft ze een mooie praktijkruimte in Tricht, een fijne, rustige ruimte waar alle tijd is voor een kop thee en een van haar behandelingen Voor en na het overlijden van Ruben heeft Elly mij, vooral ook doordat ze al in de laatste fase van zijn leven betrokken was bij deze situatie, goed kunnen bijstaan, fijne gesprekken met mij gevoerd, mooie wandelingen gemaakt en ademhalings-en spierontspanningssessies gedaan. Alles in het kader van rouwbegeleiding.

De behandeling van Elly is nog niet afgerond, temeer daar er nog een andere vriend op sterven ligt en ook mijn eigen hoogbejaarde moeder naar verwachting over niet al te lange tijd zal sterven. Kortom: inmiddels is de tweede verlenging van het traject aangevraagd. Ik heb er alle vertrouwen in dat Elly mij ook bij deze verwerking tot steun zal kunnen zijn waardoor ik de grip op mijn leven kan terugkrijgen. Els Jacobs