Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte van EVBalans

Werken vanuit de benadering van positieve gezondheid

Werken vanuit de benadering van positieve gezondheid

Gepubliceerd: 07 april 2022
Spinnenweb

Als coach heb ik het Positieve Gezondheid gedachtegoed van Machteld Huber toegevoegd vanwege dezelfde, bredere en nieuwe kijk
op gezondheid. Alle aandacht gaat uit naar de klachten en gezondheidsproblemen die wij hebben, en hoe we die zo snel mogelijk
kunnen oplossen #quickfix.

Van klacht naar kracht.

Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Het is de uitwerking in 6 dimensies van de bredere kijk op gezondheid waar we meer invloed op hebben dan we denken. Met die bredere mindset benadering dragen we bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

Het spinnenweb geeft inzicht in hoe alles onderling met elkaar verbonden is.

Het spinnenweb is een gespreksinstrument voor iedereen en brengt van iedereen zelf in kaart hoe ze hun gezondheid ervaren. Voel je je bijvoorbeeld tevreden, gelukkig of juist eenzaam? Lukt het je om de dagelijkse dingen te doen? Beweeg je genoeg? Hoe is je eetpatroon? Wat kun je veranderen binnen je leefstijl? Beleef je nog plezier aan hobby’s of bezigheden? Door een vragenlijst te beantwoorden kom je tot een score in het spinnenweb-diagram. Zo ontvouwt zich een beeld van jouw gezondheid op dat moment. Samen bedenken we vervolgens wie (of wat) in de omgeving kan helpen om de situatie te verbeteren. De verschillende dimensies maken niet alleen jouw hulpvraag duidelijk, maar ook jouw zorg-/hulpverleners zichtbaar en vindbaar.

Wil jij je positieve gezondheid in kaart brengen doe de test Ben jij benieuwd naar jouw Positieve Gezondheidsscore? Vul dan hier de test in vragenlijst in: https:buff.ly/3xeTbSF en ontvang direct jouw GRATIS uitslag in het spinnenweb. De uitslag kunnen we samen al wandelend bespreken in een ongedwongen sfeer. Zo Krijg (weer) grip op je gezondheid Wandelend coachen op Positieve Gezondheid is gericht op persoonlijke groei, veerkracht en verandering, maar vooral bedoeld om je inzicht in je eigen functioneren (verder) te verdiepen. Jouw situatie en beleving staat hierbij altijd centraal. Het is tegenwoordig OK dat je soms iemand nodig hebt die je verder coacht, zodat je leven weer kleur krijgt.

Van je hoofd naar je hart.

Ik kan vast wat voor jou betekenen en help je graag om (weer) grip op je gezondheid te krijgen.

Plan je gesprek en/of coach sessies via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of app naar 06-51 29 37 20 voor meer informatie.

Positieve Gezondheid is een initiatief van het Institute for Positive Health.

 

Coachsessies en/of workshop op maat?

Particulieren kunnen losse wandelcoach sessies met EVBalans plannen. Tarief €75,- / uur.

Ben je werkgever/ondernemer, wil je losse coachsessies of een workshop op maat?