Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte van EVBalans

Vergoedingen mogelijkheid!

Vergoedingen mogelijkheid!

Gepubliceerd: 16 januari 2024
Wat zijn de mogelijkheden?

Vergoedingen verzekering ?

Vergoeding vanuit de werkgever: Zijn je klachten werk gerelateerd?  Heeft jouw werkgever er last van? Ben jij uitgevallen qua werk! Vraag dan gerust aan je werkgever om de kosten voor een coachtraject te vergoeden. Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten op zich te nemen om jou weer zo snel mogelijk op de werkvloer te krijgen. Bovendien zien werkgevers gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in.

Is er bij jouw werkgever geen budget? Of heb je momenteel geen werk? Dan zijn de volgende vergoedingsmogelijkheden wellicht interessant voor je.

Zorgverzekering:  De meeste zorgverzekeraars dekken de kosten van een coachtraject niet maar een deel van een familieopstelling wel vanuit de categorie Alternatieve Verzekeringen.. Er zijn echter uitzonderingen. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer altijd bij jouw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden.

Via PGB of het UWV: Leef je op dit moment met een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB. Ben je op dit moment werkeloos en ontvang je een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van jouw herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

Aftrekbaar voor ondernemers of ZZP'er: Als ondernemer of officieel geregistreerde ZZP’er kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor Ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de inkomsten- en omzetbelasting (21%) en zijn terug te vorderen bij de Belastingdienst. Laat je je hierover informeren door je accountant of belastingconsulent.

Heb je verder nog vragen, stuur mij een berichtje om jou verder te helpen.

Ik kijk waar ik jou mee kan helpen, tegenprestatie werkt vaak ook!

Coachsessies en/of workshop op maat?

Particulieren kunnen losse wandelcoach sessies met EVBalans plannen. Tarief €75,- / uur.

Ben je werkgever/ondernemer, wil je losse coachsessies of een workshop op maat?