Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte van EVBalans

Regenboog

Regenboog

Gepubliceerd: 14 maart 2023
Wist je dat de regenboog spiritueel gezien meerdere betekenissen heeft? Welke dat zijn, lees maar hieronder.

Een regenboog is een bijzonder natuurverschijnsel en heeft verschillende symbolische betekenissen en dat maakt de regenboog spiritueel. Wanneer het om de regenboog gaat, komen gedachten als hoop, goud, kleurrijk, fantasievol en geluk voorbij. Dat de regenboog ook als ongrijpbaar wordt gezien is niet zo gek, omdat als de regenboog snel verschijnt, zo snel kan hij ook weer verdwijnen. Daarbij is een regenboog vaak maar lastig of vaag te zien. Weet jij wat deze kleurrijke boog nou precies betekent? Dat kan je ontdekken als je verder leest!

Wat is een Regenboog? 
Heel, heel vroeger werd er gedacht dat een regenboog een transportmiddel was van de Goden, een tweekoppige slang die water uit de zee dronk of een Godin genaamd Iris was. Inmiddels weten we wel beter! Maar het is niets meer dan de zon die op een nevel van kleine waterdruppels schijnt. Doordat het witte licht wordt gebroken, verschijnt er een grote gekleurde boog! Wist je trouwens dat een regenboog eigenlijk geen boog is, maar een perfecte cirkel?

Spirituele Betekenis Regenboog 
De betekenis van de regenboog is er niet eentje, maar het zijn er meerdere. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

* De brug tussen hemel en aarde
* Teken van de engelen
* Hoop en troost

Regenboog Betekenis Spiritueel
Een regenboog staat symbool voor de brug tussen hemel en aarde. Dit vrolijke kleurenpalet zou het aardse met het goddelijke verbinden. Het was immers een teken van God aan de mensen.

Regenboog Spirituele Betekenis is Teken van Engelen
In verdrietige tijden kan het verdriet je soms overspoelen door het donker. Het kan dan voelen alsof je er helemaal alleen voor staat. De engelen willen je op zo’n moment laten weten dat ze bij je zijn. Maar engelen zijn in de regel niet zichtbaar voor mensen. Ze gebruiken dan herkenbare tekens of symbolen om te laten weten dat je niet alleen bent. Daarom worden regenbogen vaak gezien na het overlijden van een dierbare, op een uitvaart bijvoorbeeld, of in tijden van verdriet of wanhoop.

Pot Goud aan Einde van de Regenboog
Deze mythe komt uit Ierland, het land van de leprechauns. Leprechauns zijn mythische wezens uit de Ierse folklore. Ze zijn te vergelijken met kabouters. Volgens de mythe hadden elven een grote pot met goud. Ze gaven de leprechauns de kracht om te verdwijnen wanneer ze maar wilden. Leprechauns zijn vriendelijke wezens, maar houden ook van een grapje of kattenkwaad op zijn tijd. Deze magische kracht kwam ze hierbij goed van pas! In ruil hiervoor moesten ze de pot met goud bewaken. De leprechauns besloten de pot met goud aan het eind van de regenboog te verstoppen. De perfecte verstopplek, omdat het einde van de regenboog onmogelijk te vinden is! Om deze reden staat de regenboog volgens sommigen ook symbool voor materiële rijkdom.

Regenboog Zien Spiritueel
Zoals je inmiddels weet, is een regenboog ook een teken van de engelen. Als je regelmatig een kleurrijke boog aan de horizon ziet verschijnen, zouden de engelen je kunnen laten weten dat ze bezig zijn een van jouw wensen werkelijkheid te laten worden! Het kan zijn dat je veel bezig bent met manifesteren. Door je een regenboog te tonen, vertellen ze je dat ze achter de schermen hard voor je aan het werk zijn! Ook kan het zien van een regenboog betekenen dat je op de juiste weg zit. Ga zo door en zie het als een vriendelijk duwtje van de engelen.

Dubbele Regenboog Spiritueel
Twee van deze kleurrijke bogen is een goed teken! De betekenis van een dubbele regenboog is spiritueel gezien een nieuw begin, transformatie, groei en zelfontwikkeling. Het zou een magische energie jouw wereld insturen, een energie dat gaat over vrede, overvloed, welvaart en succes! De eerste regenboog zou staan voor onze fysieke realiteit hier op aarde. De tweede regenboog symboliseert spirit, het goddelijke of een andere dimensie. Deze twee samen zou dus een balans tussen hemel en aarde zijn, het materiële en het spirituele! Het universum vertelt je dat het succes nabij is. Misschien heb je hard gewerkt en kun je er nu de vruchten van plukken! Het kan ook zijn dat je ontworteld bent of niet meer in harmonie bent met je ware zelf. Er kan dan van je gevraagd worden je hart te volgen en je te verbinden met je ware ‘ik’. Ook een mooie betekenis, toch?

 

Coachsessies en/of workshop op maat?

Particulieren kunnen losse wandelcoach sessies met EVBalans plannen. Tarief €75,- / uur.

Ben je werkgever/ondernemer, wil je losse coachsessies of een workshop op maat?