Skip to main content

Nieuws

Blijf op de hoogte van EVBalans

Certificering DISC en Drijfveren

Certificering DISC en Drijfveren

Gepubliceerd: 08 november 2022
Waarom vertoon je bepaald gedrag? Is dit op een goede dag anders dan op een slechte dag?

Gisteren ben ik gecertificeerd trainster voor  DISC en drijfveren.

DISC Gedragsanalyse

Waarom vertoon je bepaald gedrag? Is dit op een goede dag anders dan op een slechte dag? Hoe reageer je op jouw omgeving en hoe reageren anderen op jou? Het gedrag wordt ook wel omschreven als de interactie van een persoon met zijn of haar omgeving. Het gaat dus in deze analyse dus niet om wie je bent, maar om wat je doet.

Ieder mens verschilt en vertoont ander gedrag. Het DISC model geeft op toegankelijke wijze inzicht in deze verschillende gedragsstijlen. Iedere gedragsstijl heeft een functie en daarmee is geen enkel gedrag goed of fout. Met een gedrag analyse krijg je inzicht in jouw gedragsstijl en leer je hoe je effectiever met gedrag om kan gaan.

Persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie
Alles wat iemand doet valt onder gedrag. Hoe we dit gedrag interpreteren is voor iedereen anders. Met DISC leer je, jezelf en de ander, bewuster waarnemen en kan je er sneller een betekenis aangeven. Persoonlijke ontwikkeling begint immers bij bewustwording en zelfinzicht.

De DISC gedragsanalyse geeft antwoord op de vragen als: 

  • Wat is mijn gedragsvoorkeur? 
  • Hoe communiceer ik? 
  • Wat zijn mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten?
  • Hoe ervaar ik anderen, hoe ervaren anderen mij? Hoe reageer ik op andere gedragsprofielen en hoe kan ik daar effectief mee omgaan? 
  • In wat voor soort werkomgeving kom ik het best tot mijn recht en hoe kan ik het beste worden aangestuurd?

Drijfveren analyse

Waarom doen we de dingen die we doen? Met de drijfveren analyse worden jouw innerlijke motivatoren in kaart gebracht. Een drijfveer geeft aan wat je belangrijk vindt in het leven en in welke situaties je juist wel of niet in actie komt. Drijfveren worden ook wel verborgen motivatoren genoemd omdat het voor de ander vaak niet zichtbaar is wat jouw drijfveren zijn. Dit is tegenstelling tot gedrag, wat voor de ander juist goed waarneembaar is.

De drijfveren analyse meet de unieke kwaliteiten die iemand aan een organisatie te bieden heeft. Komen jouw drijfveren niet overeen met wat de organisatie vraagt, dan kan dit leiden tot stress en demotivatie. Drijfveren en werkgeluk zijn nauw met elkaar verbonden.

Verhelderende combinatie

Juist de combinatie tussen de DISC-gedragsanalyse en de drijfveren geeft een compleet beeld van de interactie tussen jouw gedrag en motivatie. Hiermee kan je krachtige keuzes maken en wordt jouw coach traject heel effectief. Het geeft je immers een dieper inzicht in jezelf en in relaties met anderen.

Verhelderende combinatie:

Juist de combinatie tussen de DISC-gedragsanalyse en de drijfveren geeft een compleet beeld van de interactie tussen jouw gedrag en motivatie. Hiermee kan je krachtige keuzes maken en wordt jouw coach traject heel effectief. Het geeft je immers een dieper inzicht in jezelf en in relaties met anderen.

Door dit te combineren met systemisch opstellen en keuze ontstaat er een unieke combinatie.

Door mijn kennis en ervaring in en met de financiële wereld ben ik breed inzetbaar en daarbij is te denken aan:

Coaching
Loopbaan ontwikkeling
Teambuilding
Leiderschapsontwikkeling
Innerlijke ontwikkeling
Stress en burn-out
Training en teamuitjes
Cultuurverandering of gewenste transformatie binnen organisaties

Mogelijkheden
De DISC Gedrag en Drijfveren analyse maakt in principe altijd onderdeel uit van wandelcoach trajecten van EVBalans.

Wil je graag een analyse zonder coachtraject, dan is dat ook mogelijk.
Online vul je de testen in en in een consult van 2 uur ligt ik de methodiek verder toe en bespreken we de uitkomsten van jouw analyses.  De investering bedraagt € 395,= exclusief BTW

Wens je DISC Gedrag en Drijfveren in te zetten voor teams of voor een teamsessie dan maak ik een voorstel voor je op maat.

Wil je meer weten, plan een afspraak in en licht ik het bovenstaande toe.

Coachsessies en/of workshop op maat?

Particulieren kunnen losse wandelcoach sessies met EVBalans plannen. Tarief €75,- / uur.

Ben je werkgever/ondernemer, wil je losse coachsessies of een workshop op maat?