Skip to main content

Miniretraite Zomer

 

De langste dag van het jaar: de zomerzonnewende

De zomerzonnewende verzorgt een belangrijk keerpunt. Vanaf de langste dag van het jaar neemt de zon immers langzaam weer af in zonuren. Dat heeft ook effect op ons. We voelen meer de behoefte om naar binnen te keren, om te voelen waarvan we nu écht gelukkig worden. Dit hebben we te danken aan het sterrenbeeld Kreeft. Zodra de zon dit teken binnenkomt wordt de zomer-energie ontketent. Maar dat niet alleen, want ook vrouwelijke energie, emoties en behoefte aan geborgenheid gaan een grotere rol spelen.

De summer-solstice (zon in Kreeft) is te vergelijken met het eerste kwartier van de maan, een uitgelezen moment om de plannen die je tijdens de lente equinox hebt bedacht te onderzoeken en te ontwikkelen. Zijn je ideeën levensvatbaar?

De komende dagen werkt de wet van aantrekkingskracht sterker dan ooit. Grijp de kansen die het universum naar je toestuurt en je zult beloond worden met mooie resultaten. Stop wel alleen energie in de plannen die je voeden. Deze dag versterkt je drang om dingen te doen en actie te ondernemen. Maar omdat dit teken ook in verbinding staat met de maan en emoties, heeft dit alleen uitwerking op acties waar je met hart en ziel achter staat.

Kanteling van yang naar yin

Vanaf de zomerzonnewende wordt het langzaam steeds minder lang licht. Er vindt geleidelijk een kanteling van yang naar yin energie plaats. Yin brengt een energie van koestering, verzachting, en verzoening. Wat in de lente uit je (innerlijke) natuur geboren is (je creaties), hebben voeding en koestering nodig voor hun verdere groei. Een goed moment dus om je focus op bestaande projecten te verdiepen of eindelijk de knoop door te hakken en die nieuwe studie of cursus te beginnen.

De magie van licht

De zomerzonnewende doet mij bovendien ook stilstaan bij het belang van licht – om me heen en in mezelf. De spreuk van Rumi, ‘the wound is the place where the light enters you‘ is daarin heel treffend. Juist toen ik mijn wonden aankeek, te erkennen welke pijn erin verscholen lag, konden mijn belangrijkste doorbraken plaatsvinden. Mijn eigen licht kon vrijer schijnen en mijn leiderschap maakte een enorme groei door. Je wonden kunnen op verschillende vlakken liggen, maar ik leerde dat elke wond drie kanten kent: body, mind, soul. Het erkennen van pijn vraagt dus om het verkennen van die drie elementen.

Als je je eigen licht vrij laat schijnen en het niet meer dimt om ergens in te passen, nodig je de ander uit om ook in zijn of haar licht te gaan staan. En dat zie ik als magisch leiderschap: moeiteloos, liefdevol en zó impactvol om een mooiere wereld samen te maken. Ik wens je toe dat jij op 21 juni ook een moment voor jezelf creëert om het licht in jezelf te eren en te vieren.

Wil jij ook een dagje jezelf ontmoeten, niets moet en alles mag. Van je hoofd naar je . In het NU mogen zijn. Verbinding maken met jezelfen gaan bloeien?

Programma:
Ontvangst 9.00 uur - 9.30 uur
Wandeling
lunchen, soep en broodje
Verbonden ademsessie
Emotional Release
Begeleide meditatie
Afsluiting 16 uur

Kosten deelname € 95,00

Locatie: Prins Johan Frisoplaats 6 te Tricht

Graag aanmelden 06 - 51 29 37 20

Evenement-informatie

Startdatum 21-juni-2024 9:00
Einddatum 21-juni-2024 16:00
Sluitingsdatum 16-juni-2024
Max. deelnemers 6
Registered 0
Aantal plaatsen 6
Prijs per persoon €95,00
Locatie Locatie Tricht