Skip to main content

Coaching

Samen kiezen!

Werkwijze, luisteren en vragen

Wat ik vooral doe is goed luisteren naar jouw verhaal en ik stel veel open vragen. Het is mijn taak om een veilige ruimte te creëren, waarin alles wat gezien en gevoeld wil worden, een plek kan krijgen. Door heel alert te zijn, wanneer jij onbewust van een inzicht of gevoel wegloopt. Want alleen door eerlijk naar je eigen gedachten, gevoelens en emoties te kijken, door ze werkelijk te doorvoelen, is verandering mogelijk. Het is een proces waar lichaam en geest allebei meedoen. Van mij vraagt dat een stevige, geaarde houding. Een liefdevolle neutrale blik, een scherp oog en een luisterend oor. Dit alles in een fijne rustige omgeving.

Wat biedt wandelcoaching jou?

Wandel coaching volgens de Mindful Run-Methode (MR-methode) biedt snel deskundige hulp. Lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met ademhaling, cognitieve en mentale coaching in de natuur. Stap voor stap werken wij aan het fysieke, mentale en emotionele herstel om weer in de eigen kracht te komen staan. Van hoofd naar je hart!

Hoe vaak coaching

De coaching is 1 keer per week, 1,5 uur per sessie. De begeleide momenten zijn individueel. Voorafgaand aan de start van de coaching vindt een kennismaking plaats, waarin jouw wensen, mogelijkheden, beperkingen en/of mogelijke problemen worden besproken.

Burnout en stress

Gerelateerde klachten zoals: slecht slapen, veel piekeren, opgejaagd voelen, prikkelbaar zijn, angst(ig), hyperventilatie, moeilijke relatie met eten, slechte concentratie, moeite met denken of juist niet meer uit je denken komen, elke stap voelt als een te veel….

Door bewust (mindful) in de natuur te zijn en de oefeningen/interventies die ik toepas vanuit NLP, krijg jij toegang tot antwoorden op jouw vragen en fijne, concrete en vaak gelijk toepasbare oplossingen.

Mindfulness

‘Aandacht schenken aan wat zich voordoet in het heden, zonder erover te oordelen.’

Met het toepassen van Mindfulness technieken tijdens de wandel coaching is het mogelijk om al je aandacht te richten op het huidige moment. Los van alle gedachten zowel negatief als positief.


NLP

Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo gebruik ik NLP om beter te leren voelen en te communiceren.

Binnen de coachprogramma’s gebruik ik de NLP-technieken hoofdzakelijk om negatieve gevoelens te neutraliseren en om te zetten in positieve gevoelens.


Het resultaat van wandelcoaching

Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie
Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans
Gezonde ademhaling en een ontspannen lichaamshouding
De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.

Coachprogramma's

Gratis kennismaking
Voorafgaand aan de start van de coaching vindt een gratis kennismaking plaats waarin we jouw coachvraag helder krijgen. We spreken af op een neutrale plek ergens in de natuur (bijvoorbeeld in het park) of online. Na deze kennismakingsessie kijken wij of er een wederzijdse klik is, een basis om samen verder te gaan.

We beginnen elke coachsessie met koffie/thee en starten dan de wandeling. Afgestemd op jouw coachvraag ga je aan de slag met ademhalingstechnieken, NLP– en mindfulnessoefeningen, etc. Geen bla bla, of zweverig gedoe, gewoon met beide benen op de grond.

4-weeks programma
Bestaat uit 4 sessies van á 1,5 uur in 4 opeenvolgende weken. De coachsessies kunnen we ook plannen in 4 of 5 weken, afhankelijk van vakantie en agenda. Volledig coachprogramma van 1 maand (inclusief kennismaking en verslag na elke sessie)  Tevens plannen we een terugkomsessie in.

8-weeks programma
Bestaat uit 8 sessies van á 1,5 uur in 8 opeenvolgende weken. De coachsessies kunnen we ook plannen in 8 of 9 weken, afhankelijk van vakantie en agenda. Volledig coachprogramma in 3 maanden (inclusief kennismaking en verslag na elke sessie) Tevens plannen we een terugkomsessie in.

Kom jij in aanmerking voor een vergoeding?

Werkgever — Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling (talentmanagement, communicatieve vaardigheden, stressreductie, grenzen stellen, acquisitietraining, conflictmanagement, duurzame inzetbaarheid) van de werknemers. Overleg met jouw leidinggevende in hoeverre de organisatie een professioneel coachtraject hier ook onder vindt vallen. De kans is groot dat het bedrijf de kosten volledig op zich neemt. Of ga een gesprek aan met de arbodienst van het bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken als burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject. Vraag het gerust even na. De declaratie wordt dan ter betaling naar de werkgever gestuurd. De inhoud van het traject blijft tussen ons.  

Aftrekbaar voor Ondernemers / ZZP’er  —  Als ondernemer of officieel geregistreerde ZZP’er kun je zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en terug te vorderen bij de Belastingdienst.  

Via PGB of het UWV — Leef je op dit moment met een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB. Ben je op dit moment werkeloos en ontvang je een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van jouw herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.  

Jouw zorgverzekering  — De coaching van EVBalans  behoort niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door zorgverzekeraars. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.  

4-Weeks programma


Wandelend coachen systemisch  4 x 1.5  uur € 550,- exclusief BTW
Volledig coachprogramma van 1 maand (inclusief kennismaking en verslag na elke sessie) 

8-Weeks programma


Wandelend coachen systemisch  8 x 1.5 uur € 1030,- exclusief BTW

Volledig coachprogramma van 3 maanden (inclusief kennismaking en verslag na elke sessie) 

Lunch Walk & Talk

Gezelligheidswandeling particulieren
Kennismaken met EVBalans
Kosten voor deze wandeling bedragen € 15,- voor 1,5 uur

Lunch Walk & Talk zakelijk

Neem je collega's mee en ga met een groep van 10 personen met een  Lunch Walk & Talk uit je hoofd naar je hart .
Kosten voor deze één uur durende wandeling bedragen € 250,-

Coachsessies en/of workshop op maat?

Particulieren kunnen losse wandelcoachsessies inplannen € 80 euro per uur

Ben je werkgever/ondernemer, wil je losse coachsessies of een workshop op maat?