Skip to main content

Reviews

Wat anderen zeggen over EVBalans
Ik wil jullie graag iets vertellen over mijn bijzondere ervaring tijdens een intensieve sessie Body Remember Trauma Therapie (BRTT) en Trauma Remember Breathing (TRB) bij Elly Vroegh
In mijn leven heb ik, net als velen, gebeurtenissen meegemaakt die diepe sporen hebben nagelaten. Toen ik in de twintig was, verloor ik mijn vader na een jaar ziekbed. In mijn hele jonge jaren huilde ik als kind snel, waar mijn omgeving op reageerde om te zorgen dat ik nog sneller ging huilen.
Deze ervaringen slaan zich op in het lichaam en blijven daar, zelfs als de herinneringen vervagen.
Tijdens de sessie met Elly, werd ik geconfronteerd met hoe mijn lichaam deze herinneringen nog steeds vasthoudt. Mijn benen begon enorm te bewegen Elly interpreteerde dit als vluchtgedrag die zij zag plaatsvinden op het matras! Ze zei later ik bleef maar rennen, rennen en rennen.
Ze herhaalde voortdurend geruststellende woorden: "Je bent veilig," "ik ben bij je," en "ik zorg dat jij veilig blijft." Pas na ongeveer 35 minuten voelde ik een golf van rust over me heen komen.
Na afloop zei ik tegen Elly: "Het lijkt alsof ik enorm hard heb gewerkt. Mijn benen en armen doen zeer, maar ik voel een enorme rust in mij.
Het was een eye-opener voor mij: de energie die je lichaam aanmaakt om te vechten of te vluchten, blijft vastzitten als je die niet gebruikt.
De gevolgen van vastzittende energie zijn enorm:
Vlucht- of vechtgedrag
Bevriezen in verschillende situaties
Situaties vermijden
Psychische klachten
Lichamelijke pijnen
En als ik kijk naar welke ik van mij herkend ik ben een enorme vechter geworden. Ik laat niet zo maar mij raken want ik heb geleerd dat je daar niet ver meekomt. Terwijl ik ook een vluchter ben of eigenlijk was, maar ik kon niet weg niet vluchten toen het nodig was. Ik vermijd soms wel situaties En in mijn onderrug rechts een plek dat als er langdurig spanning is er daar rugpijn op komt zetten.
Dieren schudden na een levensbedreigende situatie de niet-gebruikte energie van zich af en gaan verder, maar wij mensen zijn daar minder goed in. Dit is waar de kern van traumatische symptomen ligt: niet in de negatieve ervaring zelf, maar in de vastzittende energie.
Voor mij persoonlijk was deze therapie een bevrijding. Het bracht me rust en ontspanning, en ik merk dat ik emotioneel anders reageer dan voorheen. Waar ik eerder emoties blokkeerde, laat ik ze nu toe. Dit is nieuw voor mij, en soms best eng, maar ik weet dat het nodig is voor mijn heling.
Ik wil jullie allemaal aanmoedigen om dit ook te ervaren. Je hoeft geen groot trauma te hebben meegemaakt. We dragen allemaal trauma's met ons mee, zelfs als we dat niet altijd zo voelen.
Sta jezelf toe te helen. Laat de vastzittende energie los en vind de rust die je verdient.
Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten over Body Remember Trauma Therapie en Trauma Remember Breathing? Stuur een bericht naar Elly Vroegh
 


Astrid de Bruyn