Voeding

EVBalans helpt!

Voedingsconsulent

De opleiding voedingsdeskundige die ik heb afgerond is een deeltijd HBO studie. Een voedingsdeskundige is, je raadt het al, deskundig op het gebied van voeding. Tijdens mijn studie heb ik alles geleerd over het functioneren van het menselijk lichaam en wat voeding voor je gezondheid kan betekenen.

Als voedingsdeskundige leer je alles over de anatomie en fysiologie van de mens. Dit betekent dat je leert hoe het lichaam van binnen in elkaar steekt. Celleer, weefselleer, botten, spieren, het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel, de stofwisseling, de huid en alles wat daarmee te maken heeft komt aan bod. Daarnaast leer je alles over micro- en macronutriënten, dus koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, spoorelementen en andere bioactieve voedingsstoffen die invloed hebben op het functioneren van het lichaam.

Welke rol?

Een voedingsdeskundige kan een belangrijke rol spelen bij het herstellen van de gezondheid van haar cliënten.
Je kan met veel uiteenlopende klachten bij een voedingsdeskundige terecht. Een voedingsdeskundige analyseert klachten en geeft vervolgens persoonlijk advies op het gebied van voeding en leefstijl.
Als gewichtsconsulent begeleid je gezonde mensen met een licht overgewicht (BMI 25-30) naar een gezond gewicht (BMI 18-25).

Coaching

EVBalans coacht dus gezonde mensen en behandelt geen ziektebeelden of specifieke klachten. Dat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en voedingsdeskundige.

Een gewichtsconsulent adviseert en begeleidt mensen met overgewicht op het gebied van gewichtsbeheersing, voeding, beweging en gezonde leefstijl.


Aandacht voor

  • allergieën en intoleranties
  • candida, diabetes
  • spijsverteringsproblemen
  • migraine
  • vermoeidheid
  • huidproblemen
  • individuele voedingsbehoeften bij sporters, kinderen, ouderen en zwangere.

Beter in balans?

EVBalans werkt in alle eerlijkheid, vol vertrouwen, met veel  plezier en met optimisme en enthousiasme.
Weten wat EVBalans voor jou kan doen?

CRKBO register - EV Balans

Herman Kuijkstraat 15-22
4191 AH Geldermalsen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 51293720